Kurumsal E-Postalarda Beyaz ve Kara Liste ayarları

Beyaz ve Kara Liste

Kara Liste

İstemediğiniz kişiyi engellemek için adresini kara listeye ekleyin:

  1. Sağ üst köşedeki  simgesine tıklayın.

  2. E-postaların işlenme kurallarını seçin.

  3. Sol alt köşede Kara liste bloğunu bulun.

  4. Alanı doldurup Ekle butonuna tıklayın.

Kara liste kısıtlamaları:

  • Kara listeye sadece tam e-posta adresi eklenebilir, örneğin “red.queen@fury.com.tr”. “*queen@fury.com.tr” ya da “@fury.com.tr” gibi eksik kayıtlar görmezden gelinecektir. Bu nedenle, aynı alan adına sahip tüm adresleri kara listeye ekleyemezsiniz, ancak Kimden alanında söz konusu alan adı belirtildiğinde e-postaları silen e-postaların işlenme kuralını ayarlayabilirsiniz.

  • Adresi kara listeye eklediğinizde istenmeyen kişiden yeni e-postaları almamaya başlarsınız. Eski e-postalar silinmez ve e-posta hesabınızda kalır.

  • Kara liste, yönlendirilen veya başka bir e-posta hesabınızdan toplanan e-postalar için çalışmaz. Bu tür e-postaları engellemek için e-postaların iletildiği veya toplandığı e-posta hesabına gidin ve orada kara liste ayarlayın.

  • Kara listeye en fazla 1000 adres eklenebilir. Yenileri eklemek için bazı adresleri kara listeden silin.

Adresi kara listeden silmek için işaretleyin ve listeden sil butonuna tıklayın.

Uyarı. Kimden alanı kolayca taklit edilebildiği için kara liste sizi spam'den korumaz. Kara listenin kullanımı ancak gerçek gönderen söz konusu olduğunda etkilidir. Spam ve toplu e-postalar hakkında ayrıntılı bilgi için bkz. Spam'le mücadele.

Beyaz Liste

Belirli bir adresten gelen e-postaların hiçbir zaman Spam klasörüne düşmemesini istiyorsanız lütfen bu adresi beyaz listeye ekleyin:

  1. Sağ üst köşedeki  simgesine tıklayın.

  2. E-postaların işlenme kurallarını seçin.

  3. Sağ alt köşede Beyaz liste bloğunu bulun.

  4. Alanı doldurup Ekle butonuna tıklayın.

Beyaz liste kısıtlamaları:

  • Beyaz listeye sadece tam e-posta adresi eklenebilir, örneğin “cheshire.cat@wonderland.com.tr”. “*cat@wonderland.com.tr” veya “@wonderland.com.tr” gibi tam olmayan kayıtlar dikkate alınmaz. Bu nedenle aynı alan adına sahip tüm adresler beyaz listeye eklenemez.

  • Adresi beyaz listeye eklediğinizde önemli adresten gelen yeni e-postalar Gelen Kutusu'na gelir. Bu adresten gelen eski e-postalar geri alınamaz veya diğer klasörlerden Gelen Kutusu'na taşınmaz.

  • Beyaz liste, yönlendirilen veya başka bir e-posta hesabınızdan toplanan e-postalar için çalışmaz. Bu tür e-postaları kesin olarak Gelen Kutusu'na almak için, e-postaların iletildiği veya toplandığı e-posta hesabına gidin ve orada beyaz liste ayarlayın.

  • Beyaz listeye en fazla 1000 adres eklenebilir. Yenileri eklemek için bazı adresleri beyaz listeden silin.

Beyaz listeden silmek için adresi işaretleyin ve listeden sil butonuna tıklayın.

Kara listedeki adreslerden e-postalar geliyor

Hatalı e-posta, gönderenin adresini kara listeye eklemeden önce gelmiş olabilir. Adresi kara listeye ne zaman eklediğinizi hatırlamaya çalışın ve bu tarihi e-postanın alındığı tarihi ile karşılaştırın.

Öneriler işe yaramadıysa ve kara liste hatalı çalışıyorsa sayfanın altında bulunan İletişim Formu'nu kullanarak Destek Ekibi'ne başvurun. Kara listedeki hangi adresten iletiler aldığınızı belirtin ve bu göndericiden aldığınız en son iletinin özellikleriyle birlikte dosyayı ekleyin.

Beyaz listedeki adreslerden gelen iletiler “Spam'e” düşüyor.

Yandex.Mail ile çalışmak için bir mail programı kullanıyorsanız da (örneğin bilgisayar için Microsoft Outlook, The Bat!, Thunderbird ya da akıllı telefon ve tabletler için Mail.Ru, Gmail, Mailbox) iletiler Spam klasörüne düşebilir. Bu tür uygulamaların bazılarında bulunan ve gelen iletileri Spam kutusuna gönderebilen bir anti-spam filtresi bu duruma neden olabilir. Kullandığınız mail programının ayarlarından ileti spam kontrolünü devre dışı bırakın.

Programda spam koruması bulunmuyorsa Yandex e-posta hesabınızın şifresini değiştirin. Daha önce ayarlayıp da şu an kullanmadığınız e-posta programı kendi kendine çalışmaya devam ederek gelen e-postalarınızı Spam'e göndermeye devam ettiği takdirde şifreyi değiştirmeniz yararlı olur.

Mail programı kullanmıyorsanız, Mail programları sayfasındaki tüm seçeneklerin devre dışı bırakıldığından emin olun.

Öneriler faydalı olmadıysa aşağıdaki form yoluyla teknik desteğe başvurun. Başvurunuza, yanlışlıkla Spam klasörüne düşen iletinin özelliklerini ekleyin.